Често задавани въпроси - Потребители

1. Заплаща ли се ползването на Praimgo?

За Потребители на Praimgo, ползването на функциите на платформата е напълно безплатно.

2. Може ли да ползвам платформата, без да съм регистриран?

Регистрацията е задължителна стъпка за ползване на всички функции, които предоставя Praimgo. Необходимо е да се регистрирате, за да може да създадете свой акаунт, чрез който да комуникирате с останалите Изпълнители в Praimgo, както и да закупувате услуги в платформата.

3. Не мога да намеря услугата, която търся?

Ако не успявате да откриете услугата, която търсите, Ви предлагаме да се свържете с Нас и да ни отправите предложение за добавяне на нова услуга. Ние от екипа на Praimgo ще направим всичко възможно да открием подходящите Изпълнители за нея и да я предложим за закупуване чрез платформата.

4. Как да съм сигурен в Изпълнителя, след като не го познавам и не го избирам аз?

За Praimgo е приоритет Потребителите в платформата да получават качествено обслужване.

Погрижили сме се да заложим инструменти, чрез които да успеем да осигурим това, чрез защита на плащането и гаранция за успешното изпълнение на услугите, предлагани в Praimgo. Разработили сме и успешно следваме стриктни процедури за добавяне на Изпълнители, които включва сериозен подбор и анализ на Изпълнителите, които биват добавяни в Praimgo.

Обратната връзка, която получаваме от Потребители, също взимаме под сериозно внимание и на база това прилагаме методи за недопускането на некачествени и нелоялни изпълнители в Praimgo.

„Защитените Поръчки“ са основен инструмент, чрез който Ви гарантираме сигурността на осъществяваните сделки в Praimgo. Ние съхраняваме сумата по поръчките до момента, в който не се уверим, че услугата е изпълнена според предварително договорените условия, едва след което я превърляме в сметки на Изпълнителя.

5. Получих некоректно отношение от страна на Изпълнител, към кого да се обърна?

В случай, че не сте доволен от отношението или изпълнението на услуга от Изпълнител, имате възможност да регистрирате рекламация към изпълнението, което е опция, достъпна чрез формата на поръчката в акаунта Ви. Чрез нея, може да отправите претенцията си към Изпълнителя и да поискате възстановяване на сумата или корекция по изпълнението на услугата. Ако не успеете да стигнете до консенсус с Изпълнителя, имате възможност да „Ескалирате на Рекламацията“, с което сигнализирате към Praimgo за казуса, в резултат на което Praimgo прави проверка по претенцията и взима решение за разрешаването на спора. Ескалиране на рекламацията е възможност само при условие, че Поръчката е регистрирана като „Защитена“.

6. Не получавам нито една оферта по регистрирано запитване. Защо?

Ако не сте получили нито една оферта по регистрирана поръчка, вероятно не можем да намерим Изпълнител, който да отговаря на всички заложени критерии в нея. Опитайте да коригирате поръчката си, давайки по-голям диапазон в заложените от Вас критерии или се свържете с нас, чрез контактната ни форма, за да окажем съдействие – контактната форма за връзка с Praimgo може да откриете тук.

7. Направих плащане за услугата, която заявих, но никой не се е свързал с мен все още?

Вероятната причина за забавянето е факта, че Praimgo прави всичко възможно да открие възможно най-добрия Изпълнител, който да изпълни услугата с максимално добро качество на възможно най-добрата цена. Това понякога може да отнеме време, както и докато Изпълнителя потвърди изпълнението на поръчката.

Имайте предвид, че платената сума за изпълнението на дадена услуга е в сметка на Praimgo до момента, в който не бъде потвърдено изпълнението на услугата и не бъде преведена на Изпълнителя. Няма възможност да не бъде изпълнена услугата и сумата, която сте заплатили за нея да не бъде възстановена.

В случай, че въпреки това изпитвате притеснения относно изпълнението, не се колебайте да се свържете с нас, за да съдействаме.

8. Как да платя поръчка, която съм направил?

Има два варианта за плащане, които предлага Praimgo. Единият е да ползвате услугата „Защитена Поръчка“, който Ви гарантира изпълнение на услугата или връщане на сумата, заплатена за нея. Плащането по „Защитена Поръчка“ се осъществява след потвърждение на поръчката от двете страни, като то може да бъде направено чрез банкова карта, EasyPay и др.

Другият начин да заплатите Поръчката е директно на Изпълнителя, след изпълнение на услугата. Избирайки този вариант, Praimgo не носи отговорност и не взима отношение по регистрирани рекламации за услугата. Ескалирането на рекламация в този случай не може да бъде направено.

10. Как да се възползвам от „Защитена Поръчка“ и какво ми дава тя?

„Защитената Поръчка“ е възможност, която е достъпна за Поръчки, които са предварително заплатени чрез опциите за това в Praimgo. Условията за защита на Поръчка важат само за тях.

В случай, че възникне спор или друго нарушение на предварителната договорка за изпълнение на „Защитена Поръчка“, Praimgo възстановява предварително платената сума за нея на Потребителя. Това е възможно, тъй като Praimgo съхранява предварително заплатената сума за услугата, като разплащането с Изпълнителя се осъществява едва след потвърждение от Потребителя за изпълнението на всички условията, договорени в Поръчката.

„Защитената Поръчка“ дава гаранция за изпълнението и плащането по услугата!

11. Изпълнителя не дойде в уговорения ден и час за изпълнение на услугата?

В случай, че Изпълнителя, който се е ангажирал с изпълнението на поръчката Ви не дойде, Ви съветваме първо да опитате да се свържете с него и да уточните ситуацията. Закъснението/Липсата му може да се дължи на недоразумение при уговарянето на ден и час за изпълнението, възникнал извънреден проблем или друго обстоятелство, което да възпрепятства Изпълнителя. В акаунта му може да откриете негов номер, имейл и други форми за контакт.

Ако и след опит да се свържете с Изпълнителя, не успявате да го откриете и той не се появи, можете да сигнализирате за това, като регистрирате рекламация по поръчката. Ние ще се погрижим в най-бързи срокове да намерим друг Изпълнител, който да изпълни услугата за Вас или ще Ви върнем сумата, която предварително сте заплатили, ако Поръчката Ви е регистрирана като „Защитена“.

12. Изпълнителят ми нанесе материални щети при изпълнение на услугата, какво да направя?

Регистрирането на щета става чрез формата за регистриране на рекламация, като в нея следва да отправите към Изпълнителя претенцията си, заедно с материали, удостоверяващи наличието на щетата и стойността за възстановяването и. Изпълнителят е този, който има ангажимент по възстановяване на нанесени щети и Praimgo няма ангажимент по управлението на тези казуси.

В случай, че успеете да се договорите с Изпълнителя за компенсиране на щетите, Praimgo в стремежа си да защитим максимално Потребителите, може по преценка да поемаме гаранция за нанесените щети еднократно и има лимит на сумата, която ще Ви бъде възстановена за покриване на щетите. Това може да бъде заявено, чрез ескалиране на рекламацията до Praimgo.

Необходимо е да съберете и предоставите на Praimgo цялата информация за изпълнението, с която разполагате и която да удостовери нанасянето на щета от Изпълнителя. След преглед, проверка и анализ на сигнала, Praimgo ще Ви върне информация с размера на гаранцията, която ще Ви бъде възстановена в портфейла.

13. Кога мога да изтегля сумата от портфейла си?

Сумата в портфейла на Потребителя и Изпълнителя в Praimgo е налична по всяко едно време за разплащане в платформата. Прехвърлянето на суми от портфейла в банкова сметка на Потребителя е възможно по всяко едно време също.

14. Мога ли да откажа поръчката си?

Регистрирана поръчка може да бъде отказана, най-късно 2 календарни дни преди изпълнението и. Отказа на поръчката става чрез опция в екрана на Поръчката, като той трябва да бъде потвърден и от Изпълнителя, за да се приеме поръчката за отказана и от двете страни. В случай, че услугата е заплатена предварително чрез „Защитена Поръчка“, след отказа и, на Потребителя се възстановяват 90% от предварително платената сума в портфейла.

15. Задължително ли е оценяването на Изпълнителя, след приключване на Поръчка?

Оценяване на поръчката от Потребители, които са я закупили е с ключово значение за Praimgo и за поддържането на висок стандарт, както на присъстващите Изпълнители в платформата, така и на качеството на предлаганите в платформата услуги. Обективността и изчерпателността по отношение на оценките е нещо, което Praimgo очаква от Потребителите си.

Оценяването на Поръчката и Изпълнителя не е задължително условие за приключването и, но с цел поддържането на високо ниво на обслужване и изпълнение на услугите, призоваваме потребителите да дават обратна връзка за Изпълнителите и качеството на изпълнение на услугите, за да можем да гарантираме и за напред качество и надеждност.